Hoe belangrijk is het schrijven van blogs voor je website?

//Hoe belangrijk is het schrijven van blogs voor je website?

Heel belangrijk! Door met enige regelmaat blogs of nieuwsberichten op je website te posten zorg je ervoor dat je zichtbaar blijft in Google. Met bloggen vergroot je je online vindbaarheid.

Bloggen heeft aan aantal voordelen:

  • Je website blijft actueel door de blogs
  • Je kunt kennis overdragen aan je bezoekers
  • Door blogs heb je content die je ook weer kunt verspreiden op je social media kanalen en in je nieuwsbrief

Blog tipsKies een relevant zoekwoord

Bedenk voor dat je gaat bloggen welk zoekwoord je gaat gebruiken. Waarom wil je gevonden worden op een zoekwoord? Heb je een bedrijf in schuifdaksystemen, dan kun je bijvoorbeeld een blog schrijven met als zoekwoord ‘terrasoverkapping’. Een titel voor een blog zou dan zijn ‘Vijf voordelen van een terrasoverkapping’. Op het moment dat iemand geïnteresseerd is in een terrasoverkapping, kan diegene googelen op ‘voordelen terrasoverkapping’. Die persoon kan op jouw website terecht gekomen en daarna een offerte aanvragen op jouw website.

Laat zien dan je een expert bent

Door het schrijven van blogs laat je zien dat je echt kennis hebt van je eigen product, dienst of branche. Bijvoorbeeld door het geven van praktische tips, praktijkcases van klanten en informatie over de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Zo weet de bezoeker dat ze bij jou terecht moeten voor hun vraag. Daarnaast bouw je hiermee aan het vertrouwen in jouw bedrijf. Daarnaast draagt bloggen ook bij aan het vergroten van je eigen kennis!

2020-02-05T13:35:44+00:00