BTW verhoging van 6% naar 9% per 1 januari 2019

//BTW verhoging van 6% naar 9% per 1 januari 2019

Vanaf dinsdag 1 januari 2019 wordt de BTW verhoogd van 6% naar 9%. Deze verandering is wellicht ook van invloed op de prijzen van producten die je verkoopt of koopt, de prijzen van diensten die je verleend of afneemt, je administratie en op de BTW-aangifte van je onderneming.

Voor wie geldt deze verhoging?
Producten en diensten waar nu 6% BTW over betaald moet worden, gaan omhoog naar 9%. Verkoop je producten en diensten waar 6% BTW over betaald moest worden, dan zul je het BTW tarief aan moeten passen naar 9%.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?
Als ondernemer kun je beslissen of je deze BTW verhoging gaat doorberekenen naar de klant of dat je dit verschil op je neemt en aan het einde minder marge overhoudt wat ook interessant kan zijn wanneer je naar je concurrentie kijkt. Wees er dus op tijd bij, omdat je zelf voor deze verschillen opdraait en daarmee minder marge overhoudt.

Wil je de BTW aanpassen in jouw WooCommerce webshop?
Krijgt jouw onderneming te maken met de BTW verhoging dan kun je in WooCommerce gemakkelijke de BTW wijziging doorvoeren. We hebben voor WooCommerce een handleiding gemaakt die je kunt doorlopen om de BTW aanpassing door te voeren.

2019-01-05T10:18:03+00:00