5 SEO tips voor je website!

//5 SEO tips voor je website!

Je hebt een nieuwe website en je wilt hiermee goed gevonden worden in de zoekmachines. Hoe pak je dit aan? Wij willen je graag op weg te helpen met Search Engine Optimalization (SEO), oftewel je website zo zoekmachinevriendelijk maken. Dit zijn onze 5 SEO tips:

1. Focus op trefwoorden

Zoekmachines bepalen de relevantie van jouw website grotendeels op basis van de teksten in je website. Probeer voordat je een tekst schrijft altijd eerst na te denken over waar je bezoeker op zoekt. Gebruik deze trefwoorden (en de synoniemen hiervan) in je teksten en schrijf zo eenvoudig en kort mogelijk. Verwerk het trefwoord in de url van je blog/pagina, in de titel, in de eerste alinea, in een van je tussenkopjes en in de meta discription. Over dat laatste lees je meer in punt 3. Lees ook onze tips voor het schrijven van een blog.

2. Gebruik H1, H2 en H3

H1, H2 en H3 zijn eigenlijk technische termen voor de titels die je gebruikt in webteksten. De H1 is de koptitel van jouw artikel, hierin verwerk je je trefwoord, bijvoorbeeld SEO. H2 zijn de kopjes boven je alinea’s. Met H3 kun je subonderwerpen verdelen.

Voorbeeld SEO meta-beschrijving

3. Schrijf een relevante meta-beschrijving

Je kunt zoekmachines op weg helpen door zelf een goede meta-beschrijving te maken. Wat is een meta-beschrijving nou precies? Onderaan elke pagina in je WordPress omgeving kun je in het kort doorgeven hoe je wilt dat deze pagina eruitziet in de zoekresultaten van Google. Probeer de SEO titel zoveel mogelijk van je H1 titel over te nemen en schrijf in je meta tekst je trefwoord. In de afbeelding rechts zie je een meta-beschrijving van een blog van ons.

4. Voeg interne en externe links toe

Gebruik in zoveel mogelijk teksten interne links naar een andere pagina op je website. Zet in je productpagina bijvoorbeeld een link naar relevante blog die je geschreven hebt. Gebruik daarnaast ook externe links. Indien je een projectenpagina hebt, kun je op deze pagina doorlinken naar de website van de organisatie waarvoor je het project gerealiseerd hebt.

5. Plaats afbeeldingen

Een goede webpagina bestaat niet alleen uit tekst. Voeg afbeeldingen toe om het niet alleen visueel aantrekkelijker te maken, maar ook aantrekkelijk voor Google. Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt op je pagina’s voorzien van een relevante naam; dus niet knipsel1.jpg , maar terrasoverkapping.jpg. Daarnaast kun je in WordPress elke afbeelding voorzien van een ‘image alt tag’, deze verschijnt als je met de muis over de afbeelding gaat. Door dit allemaal te optimaliseren komen je afbeeldingen wellicht ook voor in de beeldresultaten van Google.

Heb je na het lezen van deze blog over SEO tips nog vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

2020-02-05T13:36:29+00:00